Geenfinancieeladvies

Het is altijd verstandig om een verzekering af te sluiten. Hoewel de premies soms hoog zijn, weegt het niet op tegen de kosten die je zult moeten maken bij een ongeval. Gelukkig zijn er opties om te besparen. Op je verzekering besparen is een slimme manier om minder geld uit te hoeven geven, zonder dat je minder beschermd bent bij ziekte of ongevallen. Met de volgende drie tips kun je makkelijk besparen op je verzekering.

Loss Adjuster Inspecting Car Involved In Accident Crouching Down.

Vergelijk de aanbieders goed

De eerste tip is om goed te vergelijken. Dit wordt vaak al gedaan, maar het is daarbij ook goed op kortingen te letten. Door verschillende online vergelijkingswebsites te bekijken kun je eenvoudig alle prijzen met elkaar vergelijken en zien of er kortingen gegeven worden. Denk daarbij goed na of je een bepaalde dekking ook echt nodig hebt, of dat je ook voor een goedkopere optie kunt gaan, bijvoorbeeld door te besparen op bepaalde medische kosten of geen annuleringsverzekering af te sluiten. Wanneer je een reisverzekering nodig hebt voor af en toe reizen, is een kortlopende reisverzekering de beste reisverzekering voor jou.  

Combineer verzekeringen en voorkom oververzekerd zijn

Een tweede manier om te besparen op je verzekeringen is door goed op kortingen te letten. Vaak bieden verzekeringsmaatschappijen kortingen aan wanneer je meerdere verzekeringen afsluit. Het kan dus een stuk voordeliger uitpakken wanneer je de autoverzekering, zorgverzekering en inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar afsluit. Let daarbij ook goed op of je niet dubbel verzekerd bent. Schade wordt maar één keer uitgekeerd, dus het is zinloos om hetzelfde meerdere keren te laten verzekeren. Zorg er daarom voor dat je niet dubbel verzekerd bent en laat je hierover informeren door je verzekeraar.

Eigen risico en wat te claimen?

Uiteraard kun je makkelijk een lagere premie krijgen door je eigen risico te verlagen. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat mocht er wél wat gebeuren, je de kosten van het eigen risico zelf moet kunnen betalen. Zorg er daarom voor dat je dit bedrag op een spaarrekening hebt staan, mocht het nodig zijn. Daarnaast kun je ook een voordelige premie krijgen door slimme keuzes te maken. In sommige gevallen kan het namelijk interessanter zijn om schade niet te claimen, omdat het te vergoeden bedrag niet heel hoog is, maar je schadevrije jaren wel weer naar 0 gaan, met een hoge premie tot gevolg. Door slim te kiezen wat je wel of niet claimt, kun je de kosten zo laag mogelijk houden.