Geenfinancieeladvies

Beste telraam - Test & Review 2023!

Laatst bijgewerkt: 21 mei 2023

De telraam is een oud werktuig dat ook nu nog gebruikt wordt voor wiskundige bewerkingen. Het is een handig hulpmiddel bij het leren tellen en optellen aan jonge kinderen. Telramen zijn er in allerlei vormen en maten, maar alle versies werken op dezelfde manier. De kralen op de telraam worden omhoog of omlaag bewogen om verschillende getallen voor te stellen, waardoor de gebruikers elementaire wiskundige bewerkingen kunnen uitvoeren. Kinderen kunnen al op jonge leeftijd leren een telraam te gebruiken, en het kan hen helpen een sterkere basis in wiskunde te ontwikkelen. Ouders en onderwijzers kunnen het telraam ook gebruiken als hulpmiddel om kinderen te helpen met huiswerkopdrachten. 

Geenfinancieeladvies.nl vergelijkt 10 telramen! Dit zijn volgens ons de best geteste telramen in 2023. 

 

Top 5 beste telramen: Onze favorieten!

Wij hebben onderstaande producten voor je getest en een review geschreven! Zo hopen we je op weg te helpen om een goede keuze te maken als je een telraam wil kopen.

We hebben in totaal 10 producten voor je getest, en onderstaande 5 waren onze favorieten. Welke van deze telramen lijkt jou de beste keus?

1. Little Dutch - Houten Activiteitenkubus Little Goose

De Little Dutch - Houten Activiteiten Kubus Kleine Gans is een geweldig cadeau voor elke peuter. Hij is felgekleurd en moedigt aan tot creatief spel. De kubus heeft vier zijden, elk met verschillende activiteiten. Er is een xylofoon met hamertjes, een telraam, een klok met beweegbare wijzers, en een vormensorteerder. De activiteiten helpen bij de ontwikkeling van de fijne motoriek, de reken- en leesvaardigheid, en het begrip van tijd. De kubus is ook stevig en goed gemaakt, zodat hij jarenlang spel zal doorstaan. Peuters zullen urenlang plezier beleven aan het ontdekken van alle verschillende activiteiten die aangeboden worden. En ouders zullen het op prijs stellen dat de kubus helpt om leren door spelen aan te moedigen. 

2. Little Dutch Houten Regenboog Telraam Pink

Het Little Dutch houten regenboog telraam is mooi, klassiek speelgoed dat de fantasie van je kind zal inspireren en voor uren speelplezier zal zorgen. De levendige kleuren en eenvoudige vormgeving zijn perfect voor kleine handjes, en het telraam kan gebruikt worden om basisbegrippen van tellen en rekenen te leren. De houten kralen zijn ook heel geschikt voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. Het belangrijkste is dat de Little Dutch Houten Regenboog telraam een stuk speelgoed is dat de tand des tijds zal doorstaan - het is een erfstuk dat van generatie op generatie kan worden doorgegeven. Dus als je een bijzonder stuk speelgoed zoekt dat de creativiteit van je kind zal aanwakkeren en urenlang plezier zal verschaffen, dan is de Little Dutch Houten Regenboog telraam de perfecte keuze. 

3. I'm Toy Houten Muziekcenter

Het houten muziekcentrum van I'm Toy is perfect voor kleintjes die graag lawaai maken! Het centrum heeft vier trommels van verschillende grootte, elk met zijn eigen unieke geluid. Er zijn ook twee cimbalen, een tamboerijn, en een xylofoon. De xylofoon kan bespeeld worden door op de toetsen te slaan met de bijgeleverde hamer of door de houten ballen te gebruiken. De ballen kunnen ook in de open buizen geplaatst worden om allerlei leuke geluidseffecten te creëren. Het mooiste is dat het hele muziekcentrum uit elkaar gehaald kan worden en opgeborgen in de bijgeleverde houten kist. Dit maakt het perfect om mee te nemen op reis of naar oma's huis. Dus als je een leuk en leerzaam stuk speelgoed zoekt, is I'm Toy's Houten Muziekcentrum een prima optie. 

4. Hape - Hape Hamerbank en Xylofoon 2-in-1

De Hape Hamerbank en Xylofoon 2-in-1 is geweldig speelgoed voor kleintjes die van muziek houden. De xylofoon kan bespeeld worden door met de bijgeleverde hamers op de toetsen te slaan, of door de hamer te gebruiken om de toetsen aan te slaan. Het bankje kan ook als krukje gebruikt worden, zodat je kind comfortabel kan gaan zitten en spelen. De xylofoon produceert een helder, aangenaam geluid, en het bankje is gemaakt van stevig hout dat jaren meegaat. Dit speelgoed is een geweldige manier om de muzikale creativiteit van je kind aan te moedigen, en het zal zeker voor uren speelplezier zorgen. 

5. New Classic Toys Telraam Rekentafels Leren

De New Classic Toys telraam is een geweldige manier om je kind wiskunde te leren. Het bestaat uit gekleurde blokjes die op allerlei manieren gerangschikt kunnen worden om getallen te maken. De telraam is ook heel geschikt om mentaal te rekenen en kan je kind helpen probleemoplossend vermogen te ontwikkelen. Het mooiste aan de New Classic Toys telraam is dat hij klein en draagbaar is, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Hij is ook heel duurzaam, dus je hoeft niet bang te zijn dat hij breekt als je hem laat vallen. Als je een leuk en leerzaam stuk speelgoed voor je kind zoekt, is de New Classic Toys telraam een goede keuze. 

Onze andere telraam keuzes voor jou! [TOP 6-10 getest]

Bovenstaande producten waren onze favorieten van de in totaal 10 geteste telramen. Echter zijn de overige 5 telramen net zo goed! En wellicht passend bij wat jij precies zoekt.

Dus nog geen geschikte telraam gezien? Kijk dan even bij de rest van de top 10 telramen vergelijkingen. 

Andere populaire producten:

6. Jouéco: The Wildies Family Activiteiten kubus

De Jouéco is een veelzijdige activiteitenkubus die je kinderen urenlang zal vermaken. Hij bevat allerlei activiteiten, waaronder een xylofoon, trommel, en vormensorteerder. De kubus heeft ook een ingebouwde luidspreker zodat je kinderen naar hun favoriete deuntjes kunnen luisteren terwijl ze spelen. De Jouéco is gemaakt van duurzame materialen die veilig zijn voor kinderen om te gebruiken. De activiteitenkubus is ook draagbaar zodat je hem onderweg mee kunt nemen. Of je nu thuis bent of onderweg, de Jouéco zul je kinderen uren speelplezier bezorgen. 

7. Janod Looping - rups & Co

De Janod Looping - Rups & Co is een goede keuze voor peuters die leren stapelen en bouwen. De set bevat acht kleurrijke lussen die in elkaar passen om een rups te vormen. De rups kan uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet worden, wat urenlang vermaak biedt. De lussen zijn ook leuk om andere vormen mee te bouwen, zoals slangen en ladders. De Janod Looping - Rups & Co is gemaakt van hoogwaardige materialen en is bestand tegen jarenlang speelplezier. Het is een geweldig cadeau voor elke peuter die van bouwen en stapelen houdt. 

8. Goki Telraam 16 x 18 cm

Het Goki telraam is een geweldige manier om je kind basis wiskundebegrippen te leren. Het formaat 16 x 18 cm is perfect voor kleine handen, en de felgekleurde kralen houden zeker de aandacht van je kind vast. Het telraam is ook licht en draagbaar, zodat je het onderweg mee kunt nemen. Om het telraam te gebruiken, laat je je kind eerst zien hoe je de kralen op en neer over de staven beweegt. Laat ze dan de kralen tellen terwijl ze ze rondbewegen. Je kunt de abacus ook gebruiken om optellen en aftrekken te leren.

Laat je kind beginnen met een bepaald aantal kralen aan één kant, en laat ze dan de kralen rondbewegen om een nieuw getal te maken. Voor optellen laat je ze kralen van de ene kant naar de andere verschuiven tot ze de gewenste som hebben bereikt. Voor aftrekken laat je ze kralen van de som kant terug naar de oorspronkelijke kant schuiven. Het Goki telraam is een geweldige manier om je kind op een leuke en boeiende manier basisbegrippen van wiskunde te leren.

 

9. Melissa & Doug Houten Speelset

De Melissa & Doug Houten Speelset is een geweldige manier om je peuter over kleuren en bewegingen te leren. Door de extra grote vorm met kunnen kinderen gemakkelijk de gekleurde tandwielen met bijpassende kleuren op de pinnen passen. Dan kunnen ze gedraaid, verwijderd en gereorganiseerd worden. Peuters zullen betoverd zijn door de kleuren en bewegingen van dit charmante speelgoed. Het is een geweldige manier om de ontwikkeling van je kind te stimuleren en het te helpen leren over oorzaak en gevolg. Bovendien is het gewoon leuk! 

10. Blokkie Blok - Multifunctionele 5 in 1 Activiteiten kubus

Het vinden van de perfecte activiteitenkubus voor je kleintje kan een ontmoedigende taak zijn. Met zoveel verschillende mogelijkheden op de markt, kan het moeilijk zijn te weten welke voor je kind geschikt is. Als je op zoek bent naar veelzijdig en leerzaam speelgoed waar je kind dol op zal zijn, overweeg dan de Blockie Blok. Deze multifunctionele kubus bevat vijf verschillende activiteiten die je kind helpen te leren en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

De felgekleurde zijkanten zijn perfect om de visuele ontwikkeling te stimuleren, terwijl de manipulatieve blokken goed zijn voor de fijne motoriek. De Blockie Blok heeft ook een aantal tandwielen en verschuifbare blokken die je kind helpen met probleem oplossen en logica. Of je kind nu alleen of met vriendjes speelt, het zal zeker uren speelplezier hebben met deze activiteitenkubus.

 

Zo kies je jouw favoriete telraam - Lees onze reviews!

Er zijn tegenwoordig zoveel telramen op de markt. Hoe weet je nu welke de beste koop is? Dat is ook lastig voor jou als  consument om zelf goed te kunnen bepalen. Je kunt immers niet alle producten eerst kopen en één voor één uittesten. Dat zou een duur grapje zijn! 

Daarom hebben wij van Geenfinancieeladvies.nl o.a. deze website opgericht. Wij hebben dat testen nu al voor jou gedaan. In elke productcategorie testen wij 10 producten en daar komt dan een top 5 beste geteste telraam voor jou uit! 

Tijdens het testen van de telramen kijken wij o.a. naar hoe makkelijk het product te gebruiken is. Ook kijken wij naar het merk van het product en hoe deze 2 factoren scoren in verhouding met de prijs het product. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de prijs/kwaliteitverhouding goed is, de door jouw gekochte telraam langer dan 1 dag meegaat. 

Lees dus op je gemak onze reviews door! Enthousiast geworden van een telraam? Klik dan snel op de knop onder het product voor de BESTE prijs!

Bekijk ook eens deze favorieten:

Vraag & antwoord over de door ons geteste telramen:

Nee, wij van geenfinancieeladvies.nl hebben zelf geen webshop. Wij hebben alleen producten getest en daar een review over geschreven. Wel geven wij voor elk product een link naar een webshop met de scherpste prijs. Koop je een telraam via deze link, dan krijgen wij hier wel een kleine commissie voor.  

We hebben bij het testen van de producten o.a gelet op:

  • gebruikersgemak;
  • prijs;
  • merk;
  • en de mening van andere gebruikers.

 

Het is uiteraard belangrijk dat een telraam makkelijk te gebruiker is en lang mee kan gaan. Ook de mening van mensen die het product al eerder hebben gebruikt hebben we meegenomen in onze eindoverweging! 

Nee, zeer zeker niet. Alle telramen op deze pagina zijn volgens onze criteria goede producten. Wij hebben om het je makkelijker te maken echter wel een top 5 gemaakt van deze 10, die in onze ogen echt de beste prijs/kwaliteitsverhouding hebben of gewoon onze persoonlijke favoriet is. 

Wij hebben momenteel alleen uitgezocht waar je de beste prijs kunt vinden voor het product online.

Het laatste woord over een goede telraam in 2023

De telraam is een oud werktuig dat ook nu nog gebruikt wordt voor wiskundige bewerkingen. Het is een nuttig hulpmiddel bij het leren tellen en optellen aan jonge kinderen. Telramen zijn er in alle vormen en maten, maar alle versies werken op dezelfde manier. De kralen op de telraam worden omhoog of omlaag bewogen om verschillende getallen voor te stellen, zodat de gebruikers elementaire wiskundige bewerkingen kunnen uitvoeren. Kinderen kunnen al op jonge leeftijd leren een telraam te gebruiken, en het kan hen helpen een sterkere basis in wiskunde te ontwikkelen. Ouders en leraren kunnen het telraam ook gebruiken als hulpmiddel om kinderen te helpen met huiswerkopdrachten. 

Disclaimer: Wij hebben geen financiële vergoeding ontvangen voor het schrijven van deze telraam reviews. De volgorde van deze top 10 is op basis van onze eigen criteria en mening samengesteld. Wij sturen je alleen door naar de webshop waar wij de voordeligste prijs hebben gevonden. Indien een product via deze link wordt aangekocht, krijgen wij hier een kleine vergoeding voor. Dit zijn externe webwinkels en Geenfinancieeladvies.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de producten zelf of het verkoopproces.  

Gepubliceerd op: 19 jul. 2022