Geenfinancieeladvies

De tijd dat je naar de winkel ging met een dikke portemonnee vol bankbiljetten en muntgeld lijkt een eeuwigheid geleden. Vandaag de dag verwachten we, of we nu een kop koffie afrekenen of een nieuwe outfit kopen, dat we met een simpel gebaar kunnen betalen met een bankpas, telefoon of een smartwatch.

Pinbetalingen accepteren, de voordelen

De snelle verschuiving van contante betalingen naar pinnen heeft niet alleen ons leven als consument makkelijker gemaakt, maar biedt ook talloze voordelen voor winkeliers. In deze blog duiken we in de wereld van pinautomaten en ontdekken we waarom ze zo’n essentieel hulpmiddel zijn geworden in onze moderne winkelomgeving.

Gemak voor de klant

Stel je een dag winkelen voor. Je loopt door de stad, de zon schijnt, en je hebt al een paar geweldige aankopen gedaan. Plotseling zie je die perfecte schoenen in de etalage – en ze zijn in de uitverkoop! Euforisch stap je de winkel binnen, maar dan… besef je dat je niet genoeg contant geld bij je hebt. Frustrerend, toch?

Verminder de kans op gelddiefstal en vals geld

Dankzij pinautomaten is dit scenario gelukkig verleden tijd. Betalingen zonder contant geld zijn handiger om de volgende redenen:

  • Snelheid van betalingen: Geen gedoe meer met het tellen van muntjes of het wachten op wisselgeld. Een snelle pasbeweging en voilà, je bent klaar.
  • Geen noodzaak om contant geld bij je te hebben: Winkelen wordt een zorgeloze ervaring wanneer je niet voortdurend moet denken aan hoeveel geld je nog in je portemonnee hebt.
  • Minder risico op verlies of diefstal: Zonder contant geld op zak hoef je je minder zorgen te maken over verloren bankbiljetten of zakkenrollers.

Voordelen voor de winkelier

Als winkelier staat klanttevredenheid natuurlijk bovenaan je lijstje. Maar er zijn nog andere voordelen aan het hebben van een pinautomaat die praktisch zijn:

  • Veiligheid: Met minder contant geld in de kassa daalt ook het risico op overvallen of diefstal. Een win-win situatie: zowel voor de veiligheid van je medewerkers als voor de zekerheid van je inkomsten. En je hoeft ook niet meer bang te zijn dat je vals geld hebt aangenomen.
  • Efficiëntie: De snelheid waarmee klanten kunnen worden bediend als ze gewoon hun kaart kunnen swipen of hun pincode kunnen invoeren betekent geen tijd meer verspillen aan het tellen van wisselgeld. Dus meer tijd voor klantenservice.
  • Accurate administratie: Een pinapparaat houdt elke transactie bij waardoor je aan het eind van de dag een helder overzicht hebt van je omzet. Geen giswerk meer, gewoon duidelijke cijfers.
  • Verhoogde verkoop: Het is bewezen dat klanten geneigd zijn meer uit te geven als ze met een kaart betalen in plaats van contant. Dat extra paar schoenen of dat luxe koffietje? Als klanten pinnen, zijn ze vaak net wat makkelijker overtuigd.

Toekomstperspectief pinbetalingen

In een wereld die zich in razendsnel tempo ontwikkelt, is stilstaan vaak achteruitgaan. Betalingssystemen zijn hierop geen uitzondering. Laten we eens kijken naar wat de toekomst ons mogelijk brengt en waarom een pinoplossing je bedrijf in de juiste richting stuurt:

  • Contactloos betalen: De toekomst van betalen ligt letterlijk in de palm van je hand. Of je nu met je bankpas zwaait, je smartwatch tegen de terminal tikt of met je smartphone betaalt, contactloos betalen is de nieuwe norm. Het is sneller, gemakkelijker en vermindert fysiek contact – iets wat in de huidige tijden steeds relevanter wordt.
  • Integratie met andere digitale betaalsystemen: Steeds meer winkeliers kijken verder dan alleen pinbetalingen. Denk aan QR-code betalingen, mobiele apps of zelfs cryptocurrency. Een moderne pinautomaat kan vaak geïntegreerd worden met deze systemen, waardoor je klaar bent voor wat de toekomst ook brengt.

Als je nog steeds twijfelt of pinnen iets voor jouw winkel is, denk dan aan al die gemiste kansen, de ontevreden klanten die zonder aankoop vertrekken omdat ze niet konden pinnen, of aan de toekomstige klanten die je kunt aantrekken met een snelle en efficiënte betaalmethode. De wereld verandert, en het is aan ons om mee te veranderen.

Pinbetaling in winkel

Hoe Easy Payments jouw onderneming kan ondersteunen

In deze snel veranderende wereld van digitale betalingen is het cruciaal om een partner te hebben die niet alleen de technologie begrijpt, maar ook de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Hier maakt Easy Payments het verschil met andere aanbieders. Met een persoonlijke benadering en deskundig advies helpt Easy Payments ondernemers om de beste beslissingen te nemen als het gaat om hun betaalsystemen.

Je hoeft niet te twijfelen over een vaste en mobiele betaalautomaat of dat een pinautomaat kopen een beter keuze is voor jouw bedrijf dan een pinautomaat huren. Easy Payments voorziet jou van advies op maat, zodat je zeker weet dat je de juiste pinautomaat keuze maakt voor jouw specifieke situatie en behoeften. Bovendien is het snel afsluiten van contracten voor het voordelig verwerken van zowel debit- als creditcard betalingen een fluitje van een cent met Easy Payments aan jouw zijde.

Of je nu net begint of simpelweg jouw betalingssystemen wilt optimaliseren, Easy Payments staat klaar om je te begeleiden bij elke stap. Zo zorg je ervoor dat jouw klanten de beste betaalervaring krijgen, terwijl je zelf geniet van een soepele en efficiënte bedrijfsvoering.