Geenfinancieeladvies

Je kunt tegenwoordig betalen met talloze mogelijkheden. Zo heb je bijvoorbeeld de reguliere pinpas, maar je een creditcard kan ook uitkomsten bieden. Wist je dat er verschillende soorten creditcards bestaan? Zo heb je bijvoorbeeld de prepaid creditcards. Er zitten veel verschillende voordelen verbonden aan prepaid creditcards, ten opzichte van de reguliere creditcard, die we hieronder voor je opsommen.

1. Overzicht behouden

Allereerst is het goed om te weten dat je met een prepaid creditcard het overzicht van de gemaakte kosten eenvoudig kan behouden. Met een prepaid creditcard moet je namelijk zelf geld op de creditcard storten. Bij een reguliere creditcard kan dit niet: hiermee kun je gewoon alles kopen, aangezien je later pas de factuur krijgt. Het kan zijn dat je hierdoor het overzicht in jouw aankopen verliest en daardoor schulden op gaat bouwen. Met een prepaid creditcard is dat niet het geval, aangezien je dus van tevoren een bepaald bedrag op de creditcard zet. Als dit bedrag op is, kun je ook niet meer betalen met de creditcard. Je kunt een prepaid creditcard vergelijken met een prepaid simkaartje voor de telefoon.

2. Geen contract

Daarnaast hoef je voor een prepaid creditcard geen bepaald contract af te sluiten, terwijl je voor een reguliere creditcard een bepaald bedrag per jaar moet betalen. Niet verbonden zijn aan een contract kan prettig zijn, vooral als je niet van plan bent om regelmatig gebruik te maken van de creditcard. Binnen de Europese Unie kun je namelijk gewoon gebruikmaken van de normale pinpas, waardoor een creditcard niet per se nodig is. Mocht je weleens buiten de EU op vakantie gaan, dan kan een creditcard wel van pas komen. In dat geval kun je eens nadenken over een prepaid creditcard, aangezien je dus nergens aan gebonden zit. Wil je ook een prepaid creditcard aanschaffen? Start hier met vergelijken en ontdek welke prepaid creditcard het beste bij jouw wensen past.

3. Niet voldoen aan bepaalde voorwaarden

Als je een reguliere creditcard wil aanschaffen, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld een bepaald inkomen binnenkrijgen voordat de bank een creditcard aan jou wil uitgeven. Hoe hoog dit inkomen moet zijn, verschilt per bank of per uitgever. Daarnaast moet je ook achttien jaar oud zijn en moet je niet negatief geregistreerd staan bij het BKR. Deze voorwaarden gelden niet bij een prepaid creditcard. Je hoeft dus niet aan voorbeelden zoals de bovengenoemde voorwaarden te voldoen om in aanmerking te komen voor een prepaid creditcard. 

Naast de bovengenoemde voordelen, zitten er natuurlijk ook voorwaarden verbonden aan een prepaid creditcard. Verdiep je hier van tevoren in, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.