Geenfinancieeladvies

Marcel van Dam is een man die een lange carrière heeft gehad in verschillende werkvelden. Met een achtergrond in de politiek, sociologie en televisiewereld rolt het geld vast binnen. In dit artikel komen we erachter of dit daadwerkelijk zo is. Wie is Marcel van Dam en wat is zijn vermogen? 

Wie is Marcel van Dam?

Marcel

Marcel Parcival Arthur van Dam is op 30 januari 1938 geboren in Utrecht. Hij was één van de negen kinderen binnen het gezin. Zijn vader, Jos van Dam, was rechercheur bij de gemeentepolitie in Utrecht. Het gezin moest tijdens de Tweede Wereldoorlog onderduiken omdat Jos weigerde joden te arresteren. Marcel heeft de oorlog van dichtbij meegemaakt en heeft zijn interesse in recht en sociologie opgewekt.

In 1957 begon Marcel van Dam aan de studies sociologie en rechten. De laatstgenoemde studie heeft hij niet afgerond, maar in 1965 studeerde Van Dam af als socioloog met een scriptie over kiezersgedrag. Hieruit blijkt dat zijn hart ook lag bij de politiek. In 1966 stapte Marcel over van de KVP naar de PvdA. Hier was de Utrechter tot 2003 lid, eerst als staatssecretaris en minister van Volkshuisvesting en later als Tweede Kamerlid. 

Marcel van Dam vermogen

Marcel van Dam is al sinds 2003 geen politicus meer en is al een aantal jaar met pensioen. De verschillen tussen de huidige salarissen en die van jaren terug verschillen heel erg, waardoor het moeilijk wordt om te gokken naar het vermogen van Marcel van Dam. Vandaag de dag krijg je als Tweede Kamerlid €120.000 per jaar, maar dit bedrag lag hoogstwaarschijnlijk een stuk later op het moment dat Van Dam nog Kamerlid was.

Wel weten we dat Marcel van Dam een groter vermogen heeft dan heel veel andere Nederlanders. Hoe we dat weten? Nou, Van Dam woont in een kasteel in het Gelderse Oosterwolde. Dit kasteel is €1,1 miljoen waard! Voor de aankoop van zo’n woning heb je wel geld nodig. We kunnen dus concluderen dat Van Dam een vermogen heeft waar hij heerlijk van kan genieten. 

Marcel vD

Hiermee is Marcel van Dam rijk geworden

Marcel van Dam heeft zijn geld op verschillende manieren kunnen verdienen. Zo is hij 37 jaar actief geweest in de politiek. Daarnaast heeft hij een aantal televisieprogramma’s mogen presenteren, waarvan ‘Ombudsman’ op de VARA de grootste en populairste show was. In het programma nam Marcel van Dam het op voor de ‘gewone Nederlander’ die slachtoffer was geworden van onrechtmatige praktijken van het bedrijfsleven of de overheid.

Daarnaast was Van Dam columnist en schrijver. In 2009 bracht hij zijn boek Niemands Land op de markt. In dit werk combineert Marcel zijn kennis over politiek en sociologie. De verkoop van een boek kan goed geld opleveren! 

Momenteel is Marcel van Dam niet meer werkzaam en geniet heerlijk van zijn pensioen. Er komt dus geen geld meer binnen, maar Van Dam geniet in zijn kasteel van zijn de AOW die hij heeft opgebouwd tijdens zijn jaren in de politiek. 

Dit wist je nog niet over Marcel van Dam

  • #1 Marcel van Dam maakte zich in de politiek hard voor de 25-urige werkweek.
  • #2 Marcel van Dam is getrouwd en heeft met zijn vrouw twee kinderen op de wereld gezet.