Geenfinancieeladvies

Dietrich Mateschitz had een enorm vermogen. Dit komt doordat hij een medeoprichter van Red Bull is. Het is dan ook leuk om eens te kijken hoe rijk Dietrich Mateschitz eigenlijk was. 

Dietrich

Wie was Dietrich Mateschitz?

Dietrich Mateschitz was een medeoprichter van Red Bull. Daarnaast heeft hij ook nog marketingfuncties gehad bij grote bedrijven zoals Unilever. Het vermogen van Dietrich Mateschitz was daarom ook erg hoog. Dietrich Mateschitz is overleden op 22 oktober in 2022. 

Dietrich Mateschitz heeft één kind. Dit kind heet Mark Mateschitz. Dietrich Mateschitz heeft verder geen kinderen. Dietrich Mateschitz was ziek en hij leed aan kanker. Hierdoor is hij helaas overleden op 78-jarige leeftijd. Zijn grote erfenis heeft hij overgedragen aan zijn zoon Mark Mateschitz. 

Ook in de F1 wereld heeft hij met twee verschillende teams heel wat betekend. Dietrich Mateschitz haalde zijn marketing diploma al in 1972, waardoor hij precies wist hoe hij alles moest aanpakken zodra dit nodig was. 

Hoe rijk was Dietrich Mateschitz nu eigenlijk?

Op dit moment leeft Dietrich Mateschitz niet meer. Voordat hij was overleden, had hij heel wat geld op zijn naam staan. Dietrich Mateschitz was echt heel rijk. We hebben hier dan niet over miljoenen, maar over miljarden. Hij had maar liefst 35 miljard op zijn bankrekening staan. 

DietrichM

Waar heeft Dietrich Mateschitz zijn vermogen aan verdiend?

Dietrich Mateschitz heeft zijn vermogen verdiend aan een hele hoop verschillende dingen. Zo had hij maar liefst 49% van de aandelen van het bedrijf Red Bull. Daarnaast werkte hij eerst bij Unilever, waardoor hij steeds meer kon gaan investeren. Hij investeerde heel wat geld, maar hier kreeg hij nog veel meer geld voor terug. 

Uiteindelijk heeft Dietrich Mateschitz zijn vermogen verdiend aan het juist investeren en aan de juiste marketingstrategieën gebruiken. Uiteindelijk heeft Dietrich Mateschitz Red Bull groot gemaakt, waardoor hij hier zelf gewoon weg erg veel geld voor terug kreeg. 

Weetjes over Dietrich Mateschitz

Dietrich Mateschitz was een interessante man en hij heeft Red Bull groot gemaakt. Daarom hebben we enkele weetjes over hem opgezocht, zodat je hem nog een klein beetje meer kunt leren kennen. 

  1. De zoon van Dietrich Mateschitz, Mark Mateschitz, is door de erfenis van zijn vader één van de weinige millennials geworden die zo rijk is. Hij staat nu in de Quote 500, terwijl het eigenlijk allemaal geld van zijn vader was
  2. Ondanks dat Dietrich Mateschitz ziek was, kwam zijn overlijden toch onverwachts. Hierdoor was het Red Bull team erg emotioneel en herdenken ze Dietrich Mateschitz zoals hij dat gewild had.