Geenfinancieeladvies

Vermogen van Warren Buffet

  1. vermogen van
  2. Warren Buffet

Geschat vermogen

7.6 miljard

Woonplaats

Verenigde Staten

Leeftijd

92 jaar

Nationaliteit

Amerikaan

Geboortedatum

30 augustus 1930

Beroep

Zakenman

Wat is het vermogen van Warren Buffet?

Ondanks dat Warren Buffet nooit precies heeft aangegeven wat er totaal in het laatje is gekomen, zijn er soms wel getallen gevallen bij verschillende werkzaamheden. Hierdoor hebben wij een goede schatting kunnen maken van wat het vermogen van Warren Buffet is. Wij schatten het vermogen van Warren Buffet momenteel op 7.6 miljard. 

Warren Buffet, wie is dat?

Warren Edward Buffett is een Amerikaanse zakenmagnaat, investeerder en filantroop. Hij is momenteel de voorzitter en CEO van Berkshire Hathaway. Hij is een van de meest succesvolle investeerders ter wereld en heeft in november 2022 een nettowaarde van meer dan 100 miljard dollar, waarmee hij de zesde rijkste persoon ter wereld is.

Studieachtergrond

Buffet werd geboren in Omaha, Nebraska. Hij ontwikkelde een interesse in het bedrijfsleven en investeerde in zijn jeugd en ging uiteindelijk naar de Wharton School van de University of Pennsylvania in 1947 voordat hij op 19-jarige leeftijd overstapte naar en afstudeerde aan de University of Nebraska. Beleggingsfilosofie rond het concept van waardebeleggen ontwikkeld door Benjamin Graham. Hij ging naar het New York Institute of Finance om zijn economische achtergrond te focussen en kort daarna begon hij verschillende zakelijke relaties, waaronder een met Graham. Hij creëerde Buffett Partnership, Ltd in 1956 en zijn firma verwierf uiteindelijk een textielproductiebedrijf genaamd Berkshire Hathaway, waarbij hij zijn naam aannam om een gediversifieerde holdingmaatschappij te creëren. In 1978 trad Charlie Munger in dienst bij Buffet als vicevoorzitter.

Aandelen

Buffet is sinds 1970 voorzitter en grootste aandeelhouder van Berkshire Hathaway. Hij wordt door de wereldwijde media het orakel of de wijze van Omaha genoemd. Hij staat bekend om zijn vasthoudendheid aan waardebeleggen en zijn persoonlijke soberheid ondanks zijn immense rijkdom. Buffet is een filantroop en heeft beloofd 99 procent van zijn fortuin weg te geven aan filantropische doelen, voornamelijk via de Bill & Melinda Gates Foundation. Hij richtte in 2010 samen met Bill Gates The Giving Pledge op, waarbij miljardairs beloven minstens de helft van hun fortuin weg te geven.

Hoe is het vermogen van Warren Buffet ontstaan?

Het vermogen van Warren Buffet komt uit verschillende inkomstenbronnen. Het grootste gedeelte van het vermogen komt van Zakenman , waar natuurlijk ook de bekendheid vandaan komt.

Wat verdient Warren Buffet per jaar?

Over wat Warren Buffet per jaar verdient laat Warren Buffet zich niet uit. Dat maakt het inschatten wat lastiger. Toch hebben we een schatting geprobeerd te maken. Al met al lopen de jaarlijkse verdiensten op tot -. 

Bekijk ook het vermogen van:

Veelgestelde vragen

Het vermogen van Warren Buffet wordt geschat op 7.6 miljard. 

Wij schatten dat de jaarlijkse inkomsten van Warren Buffet kunnen oplopen tot -. 

 

Lees meer info over leningen hier.