Geenfinancieeladvies

Vermogen van Larry Ellison

  1. vermogen van
  2. Larry Ellison

Geschat vermogen

€ 31.875.079.687,00

Woonplaats

New York

Leeftijd

79 jaar

Nationaliteit

Amerikaan

Geboortedatum

1944

Beroep

Gids

Wat is het vermogen van Larry Ellison?

Ondanks dat Larry Ellison nooit precies heeft aangegeven wat er totaal in het laatje is gekomen, zijn er soms wel getallen gevallen bij verschillende werkzaamheden. Hierdoor hebben wij een goede schatting kunnen maken van wat het vermogen van Larry Ellison is. Wij schatten het vermogen van Larry Ellison momenteel op € 31.875.079.687,00. 

Larry Ellison, wie is dat?

Als jongeman werkte Larry voor Ampex corporation, waar een van de projecten waar hij aan werkte een database was voor de CIA. Hij noemde deze database Oracle. Ellison werd geïnstalleerd door het onderzoek dat weer beschreven door Edgar F. Codd over relationele databasesystemen.

Ontwikkelingen

In 1977 richtte hij Oracle op onder de naam Software Development Laboratories, in 1979 werd het omgedoopt naar Rational Software Inc. Dit, om later opnieuw een naamsverandering te ondergaan. Dit keer naar Oracle, de naam van het belangrijkste product van het bedrijf, de Oracle-database. Larry staat bij Forbes te boek als een van de rijkste mensen in de VS. In december 2017 bezat hij volgens de Forbes lijst van rijkste mensen ter wereld ongeveer USD58 miljard, goed voor een zevende plaats op de wereldranglijst. In januari 2019 maakte hij bekend een aandelenbelang ter waarde van USD1 miljard te hebben in Tesla, Inc. Hij is goede vriend van Tesla- oprichter Elon Musk en trad in december 2018 toe tot het bestuur van de producent van elektronische auto’s. De drie miljoen aandelen worden gehouden via de Lawrence J. Ellison Revocable Trust en vertegenwoordigen een belang van 1,75% in Tesla.

Prive

Ellison trouwde vier maal, de laatste keer 2003 met Melanie Craft, een romanschrijfster. Goede vriend Steve Jobs, voormalig CEO van Apple, was de fotograaf. In 2010 strandde het huwelijk. Ellison heeft een zoon en een dochter, filmproducenten David en Megan Ellison, uit eerdere huwelijken. Ellison is ook de aanvoerder en financier van Oracle-BMW, die meedeed aan de America’s Cup in 1999 en 2003 voor de Golden Gate Yacht Club van San Francisco. Ellison won de desastreuze Sydney to Hobart Yacht Race in 1998 in zijn boot ‘’Sayonara’’.

Einde van de races

De storm die de race verstoorde kostte aan zes andere zeelieden het leven. Hij heeft sinsdien niet meer meegedaan aan zes-races. Elison is ook de eigenaar van het 138 meter lange motorjacht "Rising Sun". Hij kocht het schip in 2004, maar heeft het tegenwoordig in mede-eigendom met David Geffen. In 2010 was het schip het op zeven na grootste motorjacht ter wereld. In 2012 kocht hij het Hawaiiaanse eiland Lanai voor enkele honderden miljoenen dollar. Lanai is het op vijf na grootste eiland van de groep met een oppervlakte van 364 km en hij kocht 98% van het eiland.

Hoe is het vermogen van Larry Ellison ontstaan?

Het vermogen van Larry Ellison komt uit verschillende inkomstenbronnen. Het grootste gedeelte van het vermogen komt van Gids, waar natuurlijk ook de bekendheid vandaan komt.

Wat verdient Larry Ellison per jaar?

Over wat Larry Ellison per jaar verdient laat Larry Ellison zich niet uit. Dat maakt het inschatten wat lastiger. Toch hebben we een schatting geprobeerd te maken. Al met al lopen de jaarlijkse verdiensten op tot -. 

Bekijk ook het vermogen van:

Veelgestelde vragen

Het vermogen van Larry Ellison wordt geschat op € 31.875.079.687,00. 

Wij schatten dat de jaarlijkse inkomsten van Larry Ellison kunnen oplopen tot -. 

 

Lees meer info over leningen hier.