Geenfinancieeladvies

  1. productreviews
  2. grafische rekenmachine

Beste grafische rekenmachine van 2024 - Reviews grafische rekenmachines

Laatst bijgewerkt: 31-03-2024

Als je net als de meeste kinderen bent, intimideert de gedachte aan het gebruik van een rekenmachine je. Maar wat als ik je zou vertellen dat er een soort rekenmachine is die wiskunde leuker en interessanter maakt? Een grafische rekenmachine! Deze rekenmachines lijken meer op mooie tekenblokken dan op traditionele handrekenmachines. En terwijl je ze gebruikt om wiskundeproblemen op te lossen, wordt je werk begeleid door kleurrijke grafieken en diagrammen. Als je een nieuwe manier zoekt om van de wiskundeles te genieten, of gewoon je angst voor gewone rekenmachines wilt overwinnen, is een grafische rekenmachine misschien het juiste hulpmiddel voor jou! 

Bij geenfinancieeladvies.nl hebben we vele grafische rekenmachines met elkaar vergeleken en hieruit zijn 10 goede grafische rekenmachines naar voren gekomen. Deze zijn volgens ons de best geteste grafische rekenmachines van 2024. 

 

Top 5 beste grafische rekenmachines van 2024

Onderstaand vind je onze top 10 van de beste grafische rekenmachines die wij hebben getest. Voor deze 10 grafische rekenmachines hebben we een review geschreven waarmee we hopen jou op weg te helpen om een goede keuze te maken bij het aankopen van een nieuwe grafische rekenmachine 

Uit onze top 10 vind je onderstaand de 5 grafische rekenmachines die onze favorieten zijn. Welke van deze grafische rekenmachines is de beste voor jou?

1. Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition

De TI-84 Plus CE-T Python Edition grafische rekenmachine heeft een extra functie, waarmee leerlingen in Python kunnen programmeren! Naast de bekende functies heeft deze rekenmachine een speciale Python App. Deze gids bespreekt de verschillende functies van de rekenmachine en hoe je ze kunt gebruiken. Het eerste dat opvalt is dat de rekenmachine een Nederlandse examenstand heeft.

Deze modus is bedoeld voor het Nederlandse examen HAVO & VWO en International Baccalaureate® (IB). Alle instellingen zijn hiervoor klaar. De examenstand is zichtbaar door de oranje LED op het apparaat en een oranje balk in het scherm. Voor schoolexamens wordt door het College voor Toetsen en Examens (CvTE) sterk aangeraden alleen grafische rekenmachines te gebruiken waarop de nieuwste versie van het besturingssysteem geïnstalleerd is.

De TI-84 Plus CE-T Python Editie grafische rekenmachine is een goede keuze voor leerlingen die goed voorbereid op hun examens willen komen. Hij heeft alle functies die nodig zijn om het goed te doen op het examen, en het is ook een geweldig hulpmiddel voor leerlingen die willen leren programmeren. Dankzij de Python App kunnen leerlingen het programmeren verkennen en hun eigen programma's maken.

 

2. FX-CG50

De FX-CG50 is een grafische rekenmachine met een slanke, zakvriendelijke vorm. Hij heeft een groot, verlicht display met 15 cijfers en 8 tekstregels, zodat berekeningen en grafieken gemakkelijk te bekijken zijn. De FX-CG50 heeft ook 21 tekens op het display, zodat je in een oogopslag meer van je vergelijking kunt zien. Bovendien heeft de FX-CG50 Flash geheugen en USB 2.0 poorten, zodat je gemakkelijk gegevens kunt opslaan en overzetten. De rekenmachine wordt gevoed door een batterij of accu, en hij is er in een stijlvolle zwarte kleur. Of je nu student of professional bent, de FX-CG50 is een prima keuze voor je grafische behoeften. 

3. Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire CX II-T

De nieuwe generatie TI-Nspire™ CX grafische rekenmachines is een uitbreiding van de unieke visuele, praktische aanpak van het platform voor conceptueel onderzoek, ontdekking en verkenning in de wiskunde, natuurwetenschappen en STEM-klas. Deze rekenmachines zijn gebouwd op een beproefd fundament: alle kenmerken die TI-Nspire CX grafische rekenmachines ideaal maken voor wiskunde en natuurwetenschappen van middelbare school tot universiteit, zijn terug te vinden in de nieuwe generatie TI-Nspire CX II-T modellen. De dynamisch gekoppelde toepassingen maken verkenning op meerdere manieren mogelijk, zoals het uitvoeren van berekeningen in de juiste wiskundige notatie en programmeermogelijkheden in Python. Deze gids laat je kennismaken met enkele van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe generatie TI-Nspire CX grafische rekenmachines. 

4. Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84 PLUS CE-T

De TI-84+ CE-T is de nieuwste grafische rekenmachine van Texas Instruments. Hij bouwt voort op het succes van de TI-84 Plus C Silver Edition, met een kleurenscherm met hoge resolutie en achtergrondverlichting en vergelijkbare functies. De TI-84+ CE-T bevat ook een examenmodus, die verplicht is voor gebruik bij bepaalde examens in Nederland. Met deze modus kun je bepaalde functies van de rekenmachine uitschakelen die op examens niet zijn toegestaan, zoals de mogelijkheid om Programma's op te slaan of Toepassingen uit te voeren. De TI-84+ CE-T wordt geleverd met een handige beschermkoffer, die niet alleen je rekenmachine beschermt maar bijvoorbeeld ook je pennen, dodecaëder en passer! Bestel de jouwe vandaag nog en wees voorbereid op examens. 

5. HP Prime - Grafische Rekenmachine

De HP Prime Grafiekrekenmachine is een handheld rekenmachine die zowel aanraakbediening als toetsinvoer biedt. Hij biedt ook eenvoudige integratie van wiskundige voorstellingen, snelle beoordeling van de vorderingen in het onderwijs, draadloze verbinding1 en een lang meegaande oplaadbare lithium-ion batterij. Deze evolutie in rekenmachine-ontwerp levert uitstekende prestaties in een stijlvol, plat, mat metalen ontwerp met een schuifdeksel dat het apparaat beschermt als het niet in gebruik is. Met speciale toetsen kun je wisselen tussen symbolische, grafische en numerieke weergave voor krachtige toepassingen. Je zult deze rekenmachine nooit meer willen missen! 

Nog meer goede grafische rekenmachines - Nummers 6 t/m 10

Bovenstaande 5 grafische rekenmachines zijn onze favorieten in deze top 10 best geteste grafische rekenmachines. De volgende 5 grafische rekenmachines kunnen we ook van harte aanbevelen en we weten zeker dat er een goede grafische rekenmachine voor jou tussen zit.

Dus heb je in de top 5 geen geschikte grafische rekenmachine gezien voor jezelf? Bekijk dan snel de rest van de top 10 grafische rekenmachines. 

Andere populaire producten:

6. Casio FX-9860GII grafische rekenmachine

De Casio FX-9860GII grafische rekenmachine is een goede keuze voor studenten die wiskunde-examens nieuwe stijl maken. Het grote, natuurlijk ogende scherm is gemakkelijk af te lezen, en de rekenmachine is goedgekeurd voor gebruik bij examens als HAVO 2018 en VWO 2019. Bovendien heeft de FX-9860GII 61 kB RAM en 1.5 Mb Flash ROM, zodat hij grote hoeveelheden gegevens kan opslaan. De rekenmachine bevat ook een reeks krachtige wiskundige functies, zoals de mogelijkheid om vergelijkingen op te lossen met integraal-, differentiaal- en waarschijnlijkheidsfuncties. Andere functies zijn het Ref- en Rref commando voor het diagonaliseren van matrices, geheel toevalsgetallen en het omrekenen van eenheden. Met zoveel mogelijkheden is de Casio FX-9860GII een uitstekende keuze voor leerlingen die een krachtige grafische rekenmachine nodig hebben. 

7. HP Prime Grafische Rekenmachine met beschermetui

Nu de school weer begonnen is, is het tijd om te gaan nadenken over welke hulpmiddelen je nodig zult hebben om te slagen. Als je een grafische rekenmachine zoekt die je het leven gemakkelijker zal maken, zoek dan niet verder dan de HP Prime. De HP Prime heeft een 3,5 inch multi-touch kleurenscherm dat reageert op aanraking met een vinger, wat betekent dat alle functies van de HP Prime geactiveerd kunnen worden door kort het scherm aan te raken. De HP Prime wordt ook geleverd met een handige beschermhoes, waarin je niet alleen je rekenmachine kunt bewaren, maar ook je pennen, gummetjes, en passers. En als je je zorgen maakt over examens, wees dat niet: de HP Prime is door het CVTE goedgekeurd voor eindexamens voor HAVO en VWO en beschikt over een examenmodus. 

8. Casio grafische rekenmachine GRAPH25+E

De Graph 25+E grafische rekenmachine is een goede keuze voor leerlingen in de tweede en derde klas, en ook voor bij- en nascholing. De rekenmachine heeft een examenstand om fraude te voorkomen, en hij heeft ook verschillende functies die erg nuttig kunnen zijn, zoals het berekenen van GGD en KGV, Modulo, het berekenen van breuken, goniometrische functie, wortels, machten en machten van 10, exponentiële machten, neperiaanse en decimale logaritmen, het omzetten van deg/rad/grad en waardetabellen.

De rekenmachine kan ook afgeleiden en integralen berekenen, variaties, combinaties, permutaties, willekeurige getallen genereren en vergelijkingen oplossen. Bovendien kan hij eenheden omrekenen (snelheid, tijd) en het numerieke systeem veranderen. Tenslotte kan de grafische rekenmachine gelijktijdig krommen tekenen en parameter vergelijkingen. Al deze eigenschappen maken de Graph 25+E grafische rekenmachine een goede keuze voor leerlingen die een krachtige en veelzijdige rekenmachine nodig hebben.

 

9. Texas Instruments TI-NSPIRE CX II-T CAS

De TI-Nspire™ CX II is een handheld die goedgekeurd is voor gebruik bij middelbare schoolexamens. Hij is ook ideaal voor wiskunde, natuurkunde en programmeren op de middelbare school, dankzij de acht toepassingen die hij heeft. De handheld werkt naadloos samen met de leerling- en docentensoftware. Gegevens die met de handheld verzameld worden kunnen gebruikt worden op een PC, MAC®, of iPad®.

De TI-Nspire™ CX II heeft een hele reeks nieuwe functies. Eén daarvan is het verlichte kleurendisplay. Dit scherm maakt het gemakkelijk om je werk te zien, zelfs bij weinig licht. Een andere nieuwe eigenschap is de dunnere vormgeving. De dunnere vormgeving maakt de handheld comfortabeler om langere tijd vast te houden. De TI-Nspire™ CX II heeft ook een langere levensduur van de batterij. De batterij gaat tot tweemaal zo lang mee als bij het vorige model. Een andere nieuwe eigenschap is de hogere verwerkingskracht. De hogere rekenkracht betekent dat de handheld sneller berekeningen kan uitvoeren. Tenslotte wordt de TI-Nspire™ CX II geleverd met een USB kabel. Met de USB kabel kun je gegevens overbrengen tussen de handheld en je computer.

 

10. Casio FX-CG 50 + Beschermhoes

De Casio FX-CG 50+ is een high-end grafische rekenmachine die een hele reeks mogelijkheden biedt voor serieuze wis- en natuurkunde leerlingen. Hij heeft een groot kleurenscherm en kan tot 30 MB gegevens opslaan. Hij wordt ook geleverd met een hoes die de rekenmachine beschermt tegen krassen en stoten. De FX-CG 50+ is compatibel met Casio's ClassWiz software, waarmee gebruikers zelf grafieken en diagrammen kunnen maken. De rekenmachine heeft ook een USB poort voor aansluiting op een computer of printer. Over het geheel genomen is de Casio FX-CG 50+ een veelzijdige grafische rekenmachine die aan de behoeften van de meeste leerlingen zal voldoen. 

Zo vind jij een geschikte grafische rekenmachine voor jezelf

Hoe bepaal je nu welke de beste grafische rekenmachine voor jou is? Met zoveel diverse grafische rekenmachines op de markt is het lastig voor jou als  consument om dit te bepalen. Je kunt immers niet alle grafische rekenmachines kopen en uittesten. 

Precies hierom hebben wij van Geenfinancieeladvies.nl deze website opgericht. Wij hebben de vergelijking al voor jou gedaan. In elke productklasse testen wij grafische rekenmachines en daar komt uiteindelijk de top 10 uit.

Tijdens het vergelijken van de grafische rekenmachines letten wij op hoe makkelijk de grafische rekenmachine te gebruiken is. Ook kijken wij naar het merk van de grafische rekenmachine en hoe deze 2 factoren scoren in verhouding met de prijs van de grafische rekenmachine. Het is belangrijk dat de prijs- kwaliteitsverhouding goed is van de gekozen grafische rekenmachines.

Bekijk dus op je gemak al onze reviews. Ben je enthousiast geworden van een bepaalde grafische rekenmachine en wil je deze kopen? Klik dan snel op de button onder de productomschrijving voor de beste prijs!

Bekijk ook eens deze favorieten:

Veelgestelde vragen over de door ons geteste grafische rekenmachines

Nee, wij van geenfinancieeladvies.nl hebben zelf geen webshop. Wij hebben alleen producten getest en daar een review over geschreven. Wel geven wij voor elk product een link naar een webshop met de scherpste prijs. Koop je een grafische rekenmachine via deze link, dan krijgen wij hier wel een kleine commissie voor.  

We hebben bij het testen van de producten o.a gelet op:

  • gebruikersgemak;
  • prijs;
  • merk;
  • en de mening van andere gebruikers.

 

Het is uiteraard belangrijk dat een grafische rekenmachine makkelijk te gebruiker is en lang mee kan gaan. Ook de mening van mensen die het product al eerder hebben gebruikt hebben we meegenomen in onze eindoverweging! 

Nee, zeer zeker niet. Alle grafische rekenmachines op deze pagina zijn volgens onze criteria goede producten. Wij hebben om het je makkelijker te maken echter wel een top 5 gemaakt van deze 10, die in onze ogen echt de beste prijs/kwaliteitsverhouding hebben of gewoon onze persoonlijke favoriet is. 

Wij hebben momenteel alleen uitgezocht waar je de beste prijs kunt vinden voor het product online.

Slotwoord over de beste grafische rekenmachines van 2024

Of je nu wat meer plezier in de wiskundeles zoekt, of gewoon je angst voor gewone rekenmachines probeert te overwinnen, grafische rekenmachines zijn misschien het juiste hulpmiddel voor je! Met hun kleurrijke grafieken en diagrammen maken deze rekenmachines het oplossen van wiskundeproblemen een aangenamere ervaring. Dus als je klaar bent om je wiskundige vaardigheden naar een hoger niveau te tillen, overweeg dan een grafische rekenmachine op te halen! Grafische rekenmachines zijn een geweldige manier om wiskunde leuker en interessanter te maken. Als je een nieuwe manier zoekt om plezier te beleven aan de wiskundeles, of gewoon je angst voor gewone rekenmachines wilt overwinnen, is een grafische rekenmachine misschien het juiste hulpmiddel voor je! 

Disclaimer: Wij hebben geen financiële vergoeding ontvangen voor het schrijven van deze grafische rekenmachine reviews. De volgorde van deze top 10 is op basis van onze eigen criteria en mening samengesteld. Wij sturen je alleen door naar de webshop waar wij de voordeligste prijs hebben gevonden. Indien een product via deze link wordt aangekocht, krijgen wij hier een kleine vergoeding voor. Dit zijn externe webwinkels en Geenfinancieeladvies.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de producten zelf of het verkoopproces.   

Gepubliceerd op: 19-07-2022