Geenfinancieeladvies

Vermogen van Jitse Groen

  1. vermogen van
  2. Jitse Groen

Geschat vermogen

€414 miljoen

Woonplaats

Nederland

Leeftijd

44 jaar

Nationaliteit

Nederlander

Geboortedatum

2 juni 1978

Beroep

CEO van Just Eat Takeaway

Wat is het vermogen van Jitse Groen?

Ondanks dat Jitse Groen nooit precies heeft aangegeven wat er totaal in het laatje is gekomen, zijn er soms wel getallen gevallen bij verschillende werkzaamheden. Hierdoor hebben wij een goede schatting kunnen maken van wat het vermogen van Jitse Groen is. Wij schatten het vermogen van Jitse Groen momenteel op €414 miljoen. 

Jitse Groen, wie is dat?

In Delft is de dynamische Jitse Groen geboren in de Noord- Hollandse dorpen Kolhorn en ’t Veld. Hij studeerde bedrijfsinformatietechnologie aan de Universiteit Twente. Groen richtte in 2000, op 21- jarige leeftijd, thuiszorgd.nl op nadat hij tijdens een familiefeest eten wilde laten bezorgen, maar opmerkte dat dit alleen door pizzeria's werd gedaan. Nadat het bedrijf in circa 10 jaar tijd de grootste maaltijdbezorgdienst in Nederland werd, nam het met behulp van durfkapitaal concurrenten in het buitenland over. Groen was in 2017 volgens quote magazine de rijkste self-made miljonair jonger dan 40 en in 2018 zou Groen miljardair zijn. Groen houdt van vliegen en zou vlieglessen hebben gehad. Hij zou bewust weinig over zijn privéleven kwijt willen.

In 2021 reageerde Groen op Uber CEO Dara Khosrowshahi, die Groen bekritiseerde omdat hij zijn aandacht richtte op de aandelenkoers van zijn bedrijf, door te schrijven. Begin met het betalen van belastingen, minimumloon en sociale zekerheidspremies voordat je een oprichter advies geeft over hoe hij zijn bedrijf moet runnen. Vanaf oktober 2021 werd zijn nettowaarde geschat op $ 1,2 miljard, hoewel dit sindsdien is gedaald tot $ 350 miljoen vanaf juni 2022.

Groen woont in Nederland. In 2017 kocht hij een huis met 9 slaapkamers in Noordwijk met een richtprijs van Euro 10,25 miljoen. Zijn hobby is vliegen en hij heeft een vliegbrevet. Er zijn maar weinig details over het persoonlijke leven van Groen bekend.

Hoe is het vermogen van Jitse Groen ontstaan?

Het vermogen van Jitse Groen komt uit verschillende inkomstenbronnen. Het grootste gedeelte van het vermogen komt van CEO van Just Eat Takeaway, waar natuurlijk ook de bekendheid vandaan komt.

Wat verdient Jitse Groen per jaar?

Over wat Jitse Groen per jaar verdient laat Jitse Groen zich niet uit. Dat maakt het inschatten wat lastiger. Toch hebben we een schatting geprobeerd te maken. Al met al lopen de jaarlijkse verdiensten op tot -. 

Bekijk ook het vermogen van:

Veelgestelde vragen

Het vermogen van Jitse Groen wordt geschat op €414 miljoen. 

Wij schatten dat de jaarlijkse inkomsten van Jitse Groen kunnen oplopen tot -. 

 

Lees meer info over leningen hier.