Geenfinancieeladvies

Vermogen van Frits Goldschmeding

  1. vermogen van
  2. Frits Goldschmeding

Geschat vermogen

€ 4.1 miljard

Woonplaats

Nederland

Leeftijd

89 jaar

Nationaliteit

Nederlander

Geboortedatum

2 augustus 1933

Beroep

President directeur

Wat is het vermogen van Frits Goldschmeding?

Ondanks dat Frits Goldschmeding nooit precies heeft aangegeven wat er totaal in het laatje is gekomen, zijn er soms wel getallen gevallen bij verschillende werkzaamheden. Hierdoor hebben wij een goede schatting kunnen maken van wat het vermogen van Frits Goldschmeding is. Wij schatten het vermogen van Frits Goldschmeding momenteel op € 4.1 miljard. 

Frits Goldschmeding, wie is dat?

Frits Goldschmeding, is een Nederlands oud-topman en grondlegger van de flexibele arbeidsmarkt. Hij is vooral bekend als oprichter, vroeger president-directeur van de raad van bestuur, later vicevoorzitter van de raad van commissarissen van Randstad Holding. Tegenwoordig zit hij in de raad van toezicht van de Goldscheming Foundation voor mens, Werk en Economie. Goldschmeding heeft economie gestudeerd. Tijdens zijn studie aan de Vrije Universiteit Amsterdam kwam hij tot de conclusie dat er in Nederland ruimte was voor een uitzendbureau. In 1960 richt hij dan een uitzendbureau op onder de naam Uitzendbureau Amstelveen. Kort daar wordt de naam veranderd in Randstad Uitzendbureau. Inmiddels is Randstad internationaal actief en is het de grootste uitzender van de wereld. Goldschmeding heeft volgens de quote 500 een geschat vermogen van 4,1 miljard euro.

Onderzoek en vraagstukken

In 2015 richtte Frits de Goldschmeding Foundation voor Mens, Werk en Economie op. Dit, om liefde en medemenselijkheid terug te brengen in de samenleving, de Goldschmeding Foundation heeft ANBI- status en heeft als doel een betere wereld te initiëren door te denken vanuit het belang van de ander. De stichting ondersteunt hiertoe projecten en wetenschappelijk onderzoek die inspelen op belangrijke maatschappelijke vraagstukken op het gebied van Mens, Werk en Economie.

Samenwerking voor een gemeesnchappelijk doel

Goldschmeding is net als Balkenende en Bovenberg gevorm door het christelijke gedachtegoed van de Vrije Universiteit en religieuze plicht tot geven. Over de economie heeft Goldschmeding als oprichter Randstad een zeer pregnante mening gevormd in de loop der jaren. De miljardair, die wordt aangeduid als een van de grondleggers van de flexibele arbeidsmarkt; ergert zich groen en geel aan de winstbelustheid en het eigenbelang in het huidige bedrijfsleven. Die focus op materiele zaken gaat ten koste van wat Goldschhmeding de zachte waarde van het leven noemt. Hij zegt een quote: samenwerken voor een gemeenschappelijk doel of zelfs liefde voor elkaar. Dit is een quote die hij meeneemt in zijn business leven.

Hoe is het vermogen van Frits Goldschmeding ontstaan?

Het vermogen van Frits Goldschmeding komt uit verschillende inkomstenbronnen. Het grootste gedeelte van het vermogen komt van President directeur, waar natuurlijk ook de bekendheid vandaan komt.

Wat verdient Frits Goldschmeding per jaar?

Over wat Frits Goldschmeding per jaar verdient laat Frits Goldschmeding zich niet uit. Dat maakt het inschatten wat lastiger. Toch hebben we een schatting geprobeerd te maken. Al met al lopen de jaarlijkse verdiensten op tot -. 

Bekijk ook het vermogen van:

Veelgestelde vragen

Het vermogen van Frits Goldschmeding wordt geschat op € 4.1 miljard. 

Wij schatten dat de jaarlijkse inkomsten van Frits Goldschmeding kunnen oplopen tot -. 

 

Lees meer info over leningen hier.