Geenfinancieeladvies

  1. achteraf betalen
  2. Hotel

Hotel op afbetaling kopen

Als je een Hotel op afbetaling koopt heb je het Hotel meteen in huis, maar je kan de vraagprijs van jouw gekochte Hotel in termijnen betalen. Dat is handig, zo kan je toch een duurdere aankoop doen zonder meteen het hele bedrag te hoeven betalen.
In dit artikel leggen we je hier meer over uit. 

Bij onderstaande aanbieders, kan jij een Hotel op afbetaling kopen.

Bol.com

Met acceptgiro betalen

± 1 werkdag

Betaal ook met:

wehkamp logo

Wehkamp

Met acceptgiro betalen

± 1 werkdag

Betaal ook met:

amazon logo

Amazon

Met acceptgiro betalen

± 1 werkdag

Betaal ook met:

albert heijn logo

Albert Heijn

Met acceptgiro betalen

± 1 werkdag

Betaal ook met:

bcc logo

BCC

Met acceptgiro betalen

± 1 werkdag

Betaal ook met:

IKEA

Met acceptgiro betalen

± 1 werkdag

Betaal ook met:

coolblue logo

Coolblue

Met acceptgiro betalen

± 1 werkdag

Betaal ook met:

zalando logo

Zalando

Met acceptgiro betalen

± 1 werkdag

Betaal ook met:

Hoe werkt Hotel op afbetaling of in termijnen betalen?

Bij een Hotel op afbetaling kopen, koop je een Hotel, maar je hoeft er nog niet voor te betalen. Je betaalt de koopprijs achteraf in termijnen. Je hoeft dus niet in één keer het hele bedrag te betalen. 
Kopen of afbetaling is in feite een vorm van lenen, je betaalt ook vaak een bedrag aan rente over het voordeel van uitgestelde betaling. 

Jouw [product] in termijnen betalen maakt het voor jou mogelijk om deze toch aan te schaffen als je een beetje krap bij kas zit, maar de aankoop niet kan uitstellen.  

Voor- en nadelen bij een Hotel op afbetaling kopen

Een voordeel van een Hotel op afbetaling kopen is dat je niet in één keer het hele bedrag hoeft te betalen. En je weet ook precies hoeveel je moet betalen en in welke termijnen, dus kortom, wat je per maand moet betalen voor je aankoop.

Echter zitten er wel een aantal nadelen aan een Hotel op afbetaling kopen:
1. je betaalt altijd meer dan wanneer je direct het hele bedrag betaalt. Je betaalt namelijk een flink hoog rentepercentage hierover.
2. doordat je rente betaalt, betaal je onderaan de streep altijd meer voor het product dan de originele aankoopprijs.
3. als je het maandbedrag niet kan betalen krijg je een hoge boete. 

Welke betalingsmogelijkheden zijn er

Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden voor het achteraf betalen van jouw nieuwe [product]. We benoemen hier de 5 meest gebruikte vormen.

1. betalen met je creditcard
2. klarna
3. afterpay
4. rembours
5. billink

Andere producten

Veelgestelde vragen over een Hotel op afbetaling kopen

Het is nog niet mogelijk om bij alle winkels op afbetaling te kopen. Het komt wel steeds vaker voor maar het kan zeker nog niet overal.

Wij hebben de winkels geselecteerd waar je wel een Hotel op afbetaling kan kopen.

Ja hier zijn kosten aan verbonden aangezien je een rentepercentage betaalt over de aankoopprijs. Hoe hoog deze rente is, is afhankelijk van de looptijd. 

Kopen of afbetaling is een vorm van krediet. Bedragen boven de 250 euro worden geregistreerd bij het BKR. Na de laatste afbetaling blijft de registratie nog 5 jaar staan. 
Let op, als je een betalingsachterstand oploopt krijg je een negatieve BKR-registratie welke gevolgen kan hebben voor de aanvraag van een lening of een hypotheek.

Dit is mogelijk. Je koopt jouw Hotel waardoor het in jouw bezit is, maar je betaalt de vraagprijs in termijnen. Je hoeft dan niet in één keer het hele bedrag te betalen.

Een nadeel bij een Hotel op afbetaling kopen is dat je altijd duurder uit bent. Je zal het hele bedrag (plus rente) gewoon moeten voldoen, je kan je geld dus evengoed niet ergens anders aan uitgeven.

Een ander nadeel is dat achteraf betalen impulsaankopen kan stimuleren. Denk dus goed na over je aankoop. 

Ook al klinkt het heel aantrekkelijk om een Hotel op afbetaling te kopen, achteraf ben je altijd duurder uit. Je betaalt namelijk een rentepercentage over de aankoop. Hoe hoog deze is varieert per winkel.

Een Hotel op afbetaling kopen houdt in dat het product direct van jouw is na de koop maar dat je het bedrag betaalt over meerdere termijnen.